Annons
Nyheter

Stoppa röken

ºº"Snälla Reinfeldt, förbjud mamma att röka."Så löd ett brev till statsministern från en nioårig pojke som hade fått nog av mammans rökning.
Nyheter • Publicerad 28 juli 2008
Stör. Arkiv: Scanpix
Stör. Arkiv: ScanpixFoto: 

Svaret från statsministern löd, "Varken barn eller vuxna skall ofrivilligt behöva utsättas för tobaksrök", Det är ett viktigt mål för regeringen, svarade statsminister Reinfeldt.

Det var ett mycket bra svar, men varför görs ingenting åt all den passiva rökningen? Vi som valt att värna om hälsan och är allergiska, utsätts dagligen för denna odör, ofrivilligt. Bor man i hyreshus, så borde det vara förbjudet att röka i lägenheterna, detta för att röken går ut i trapphuset och sipprar in i alla lägenheter. En del tror att dom kan ställa sig vid öppet fönster och röka, vilket gör att grannarna måste stänga sina fönster, när stanken blir för påträngande.

Annons

Det är lika farligt, om inte farligare, att inandas den passiva röken, eftersom den inte är filtrerad. Vi betalar så dyra hyror idag. Det måste vara ett krav att själv få bestämma den luft jag skall inandas.

Såväl regering som hyresvärdar behöver hjälpa till att göra något åt eländet.

Ickerökare, som vill andas frisk luft.
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons