Annons
Nyheter

Strecken vid Resecentrum ska bort

Nyheter • Publicerad 12 januari 2004

Svar till insändaren "Förvirrande streck vid Resecentrum", den 9 januari.

Döbelnsgatan på sträckan mellan Östra Boulevarden och nedfarten till Domus undre parkeringsområde är reglerad med ej fordonstrafik. Endast buss får trafikera på sträckan.

Annons

I slutet av nittiotalet infördes gårdsgata i Östra Boulevarden på delen framför biostaden Kosmorama och Domus. En stor öppen plats skapades samtidigt framför ovan nämnda inrättningar.

Spörsmålet vi i det läge ställde oss själva var; kunde vi förvänta oss att denna yta blir populär som samlingsplats för Kristianstads kommuns invånare?

Vi gav oss själva svaret: Ja, det kommer ständigt att befinna sig många fotgängare i rörelse inom hela denna yta.

Spörsmål två kom då för oss; behöver vi på något ställe inom denna öppna plats förtydliga var man helst bör passera på en gemensam yta för att undvika irritation?

Passagen till och från busstorgets terminal över Döbelnsgatan fick av den anledningen nuvarande målning. Platsen är i formellt hänseende inte ett övergångsställe. Bara en fingervisning åt fotgängare var de bör passera Döbelnsgatan till och från busstorgets terminal för att undvika framkomlighetsproblem för busstrafiken.

Vi har inte tidigare ställts inför det faktum att fotgängare har krävt företräde. Efter din insändare, Daniel, har vi beslutat att tänka om.

Vårt styrmedel i detta fall, målad lämplig passage, kommer att fräsas bort. Samspelet och respekten mellan fotgängare och busstrafik hoppas vi inte skall äventyras med denna lösning.

Lars Nyström

trafikingenjör

C4 Teknik

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons