Annons
Nyheter

Svara på frågorna Margareta!

Nyheter • Publicerad 29 juli 2008
Margareta Pålsson (m), riksdagsledamot för Skåne läns norra och östra. ARKIV: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX
Margareta Pålsson (m), riksdagsledamot för Skåne läns norra och östra. ARKIV: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIXFoto: 

ººJa, en fråga kräver ett svar Margareta Pålsson (m). Och inte var det svaret på mina frågor du gav mig 19/7, utan bara en massa svammel om hur viktigt det är att jobba. Du upprepar samma sak hela tiden om hur viktigt det är att jobba, men det var inte detta jag frågade efter i min insändare.

Varför undviker du att svara? Är det så svårt att ge ett sakligt och korrekt svar på mina enkla frågor Margareta Pålsson (m)?

Annons

Allt mygel och särbehandling av er politiker är ju allmänt känt via massmedia och togs upp i ett tv-program i våras. Flera avdankade politiker ställdes mot "väggen" och fick svara på journalisternas frågor om myglet.

Du får nu ytterligare en chans att svara, och det är nu tredje gången jag ställer dessa frågor till dig. Denna gång vill jag att du ger mig ett ärligt och korrekt svar och inte en massa undanflykter och annat svammel för att undvika att svara på frågorna.

Mina frågor var:

ºVarför skall inte samma lagar som ni politiker stipulerat till Svenska folket, gälla för er politiker?

ºVar det inte så att kravet var att man skulle jobba för att få jobbskatteavdraget?

ºVarför får då pensionerade politiker jobbskatteavdrag, när inte övriga landets pensionärer får det?

ºVarför kan en arbetslös politiker "ligga hemma på soffan" och få sin a-kassa år ut och år in, utan att ni kräver samma av honom/henne som ni kräver av övriga arbetslösa?

Ja, detta var mina fyra enkla frågor som du undvikit att svara på Margareta Pålsson (m).

Tycker det är oetiskt att ni i alliansen behandlar svenska folket på ett sätt och politikerna på ett annat sätt. Det är lätt att sätta regler för andra när man särbehandlar sig själv och därmed inte själv drabbas.

Denna gång kan ni inte skylla på socialdemokraterna – som ni så gärna gör – för det är ni i alliansen som stipulerat dessa lagar och dessa orättvisor.

Ja, detta var mina fyra korta och enkla frågor till dig och jag hoppas att du denna gång har kurage nog att svara på dem och inte gör som strutsen sticker ner huvudet i sanden.

Stig (pensionär)
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons