Annons
Nyheter

Ta bort ljusen vid Långebro

Jag förstår mig inte på vitsen med gulljusen vid övergångsstället vid Långebro. Ingen har informerat om vad de ska vara bra för.
Nyheter • Publicerad 8 juli 2008
Varför? Arkiv: Scanpix
Varför? Arkiv: ScanpixFoto: 

Själv pendlar jag dagligen mellan Åhus och Kristianstad och har ännu inte upplevt att gulljusen inte blinkat. De blinkar ständigt, vilket förvirrar bilisterna och försätter gångtrafikanterna i allmänhet och cyklisterna i synnerhet i en falsk trygghetskänsla.

Sedan ljusens tillkomsthar jag råkat ut för två incidenter vid övergångsstället. Innan ljusens tillkomst hade jag aldrig råkat ut för något vid detta ställe under mer än 15 års dagligt bilande.

Annons

Vid båda tillfällena var det cyklister som i full fart cyklade rakt över vägen, sannolikt i tron att de har rätt till det på grund av de ständigt blinkande ljusen.

Flera bekanta till mig har också berättat om att de varit nära tillbud vid detta övergångsställe och en av dem själv åsett en otäck olycka.

En berättigad fråga är: Vad innebär detta ständiga blinkande för rättigheter och skyldigheter för bilisten, gångtrafikanten, cyklisten, mopedisten osv. Om gulljusen orsakar en olycka, är det då kommunen/C4-Teknik man ska ställa ersättningsanspråken till? För i lagstiftningen finns inget stöd för dessa ljus. Finns beslut i kommunens fullmäktige om detta?

Förr eller senare kommer dessa evigt aktiva blinkljus att förorsaka en svår olycka. Så plocka bort dem omedelbart, snälla.

Förvirrad bilist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons