Annons
Nyheter

Tipsa om sparsam körning också

Nyheter • Publicerad 2 december 2002

För några veckor sedan fick vi broschyren ”släck efter dig” – värdefulla spartips när elpriset skjuter i höjden.

På två sidor i broschyren ger vägverket tips om sparsam körning – vettiga tips som jag hunnit konstatera fungerar väl. Det som jag inte förstår är varför min 19-årige son, som godkändes på körkortsprovet för mindre än en vecka sedan (av vägverket), inte fått lära sig köra sparsamt.

Annons

Han slänger i trean vid tätortsskyltar ”för att det inte skall gå för fort”. Han har blivit lärd (av en lokal trafikskola) att hålla farten fram till korsningen ”för att inte hindra andra”.

Varför får inte våra nya bilförare lära sig ett miljövänligt och ekonomiskt körsätt?

Är det så att trafikskolorna ser en möjlighet att först utbilda för körkortet och sedan tjäna nya pengar på att lära tidigare elever att köra ekonomiskt och miljöriktigt?

Varför sanktioneras detta av vägverket som å ena sidan ger oss tips hur vi skall köra rätt men å andra sidan godkänner våra barn när de kör oekonomiskt och onödigtvis bidrar till växthuseffekten genom att släppa ut mer koldioxid än nödvändigt?

Erik Svensson

som tycker att alla måste bidra till att inte försämra miljön

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons