Annons
Nyheter

Trött på handbollens höga löner

Nyheter • Publicerad 6 augusti 2009
Beachhandbollen innebär mycket ideellt arbete. Bild: Olof Abrahamsson
Beachhandbollen innebär mycket ideellt arbete. Bild: Olof AbrahamssonFoto: 

Åhus Beachhandboll har verkligen blivit ett lyft för Kristianstads kommun i allmänhet och Åhus i synnerhet.

Men själva fundamentet för arrangemangets fungerande framkallar en rad frågetecken. Jag är en förälder vars barn deltager i turneringen. Som förälder tvingas vi ställa upp och arbeta ett antal timmar ideellt per deltagande barn.

Annons

Det gör jag i ochför sig gärna, men det som stör mig är att Åhus handbollsklubb arvoderas endast med en spottstyver jämfört med det som grundarna bakom aktiebolaget tjänar.

För få känner till att det är ett vinstdrivande aktiebolag bakom beachhandbollen med stor omsättning, men som trots det redovisar underskott på grund av mycket höga löneutbetalningar och förmåner till ett fåtal som står bakom bolaget.

Själv är jag egen företagare, men varken kommunen, som sponsrar Åhus Beachhandboll med skattemedel, eller föräldrar med barn i ideella föreningar, bidrar till min verksamhet med pengar eller arbetskraft.

Jag och mångamånga andra småbarnsförälder är trötta på att ställa upp på detta på vår semester när det i normala bolag finns anställda att sköta bassysslorna.

Vi accepterar inte en sommar till att generera en massa pengar till aktiebolagsgrundarna som lever flott på våra ideella insatser på denna vår semester då vi så väl behöver vila upp oss som alla andra.

Irriterad handbollsförälder
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons