Annons
Nyheter

Utan EU hade det varit bättre i Sverige

Nyheter • Publicerad 5 januari 2004

Svar till Stigges insändare angående EMU valet.

Du tyckte att alla Nej-sägare till EMU skall betala hela kalaset vid nästa EMU-val. Där har vi nog skilda uppfattningar!

Annons

Jag tycker att Du istället skall tacka alla kloka och förståndiga människor som röstade Nej i EMU-valet! Man skall väl inte rösta Ja till något som man vet har blivit sämre i andra länder.

Se bara på alla priser som gått upp, i de länder som har gått med i EU!

Se hur arbetslösheten stigit i dessa EU-länder!

Se hur de sociala förmånerna försämrats!

Inte är man då så dum att man ger sig in i något ovisst och som heller inte har varit till något positivt, i de länder som redan gått med.

Man får inte vara så lättlurad att man säljer ut sitt land på detta viset, utan att veta vad som komma skall! Man får tänka på framtiden för oss själva och våra kommande generationer.

Sverige har inte försämrats för att vi inte gick med, utan det har gått mycket bra för Sverige istället!

En liknelse och tankeställare till dig Stigge..

Om du kommer på en okänd väg och inte ser vart vägen blev av, fortsätter du då att köra fast du inget ser? I så fall kan det hända att du kör utför ett stup och kanske slå ihjäl dig!

Det är nog klokt om du stannar och ser vart vägen blev av, innan du kör vidare!

Annons

Vad har vi fått för bra utav att vi gått med i EU? Vad jag känner till, ingenting bra i alla fall! Det enda jag vet vi fått, är en massa utgifter!

En massa miljarder betalar vi till EU varje år som sedan andra länder däribland Frankrike och Tyskland plockar hem.

Vi betalar ut dyra löner och resor för alla EU-anställda och ingen har fått nytta av detta, mer än dessa EU-politiker som fått fina anställningar med höga löner.

Många av dem är inte ens med när besluten tages, utan sitter och sover i sina stolar. Andra finns inte med, utan har åkt hem från Bryssel... (Ja, det har ju faktiskt visats på tv.)

Vi har fått in en massa narkotika och annat "skit" i vårt land, för att tullkontrollerna har blivit näst intill obefintliga. Ja, jag kan inte se att något har blivit till det bättre, sen vi gick med i EU.

Tänk i stället på hur mycket bättre vi kunnat fått i Sverige om vi sluppit betala ut alla dessa miljarder till EU. För alla dessa miljarder hade staten kunnat hjälpa kommun och landsting och vi hade bland annat kunnat få mycket bättre sjukvård, skola och omsorg.

Vi hade sluppit dragit ner på alla anställningar och då hade fler haft jobb, vilket i sin tur hade gett ökad konsumtion och fler anställningar.

De gamla på våra servicehem hade kanske kunnat få ett helt ägg i stället för ett halvt och lutfisk kunde serveras till de gamla varje jul.

Ja, mycket hade kunnat varit till det bättre i Sverige utan EU.

Vi hade kanske även haft råd att betala lön för de som arbetar ideellt på våra härbärgen!

Annons

För mig är det så att det är de okunniga och lättlurade som röstat Ja till EMU. Medan de som tar reda på fakta och har lite innanför hårsvålen, röstat Nej.

Johanna Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons