Annons
Nyheter

Vad hände med hållplatserna?

Varför har busshållplatsen vid Gymnastikbyggnaden, Stora Torggatan flyttats till Industrigatan? Det var i mitten på juni när den nya tidtabellen kom ut som stolpen med tidtabell flyttades till "Vinslövs station", enligt tabellen. Busskuren med sittplats blev kvar vid gymnastikbyggnaden.
Nyheter • Publicerad 15 juli 2008
Plötsligt flyttad. Arkiv: Ronnie Smith
Plötsligt flyttad. Arkiv: Ronnie SmithFoto: 

Vinslövs station kan ju inte vara rätt adress? Hållplatsen ligger ett par hundra meter därifrån och borde heta "Gamla mejeriet" eller "Rörarbeten".

Ät detta bara en tillfällig lösning tills nästa tidtabell juni 2009? Nog kan ni likväl flytta även kuren, som skyddar mot regn och solsken samt bänken för äldre passagerare. Som det är nu finns varken tak eller sittplats vid hållplatsen med närhet till Vinslövs centrum.

Annons

Jag anser att detta är dålig planering av ansvariga för regionbussarna. Jag förstår att bussförarna inte vill svänga vid Lindgrens hörna på grund av den "lilla rondellen", som man ofta passerar på fel sida. För övrigt heter det Vikings väg och inte Vikingsvägen vid en annan hållplats i byn.Pensionärer i Vinslöv

Svar:Linje 555 trafikerar Kristianstad-Önnestad-Vinslöv-Hässleholm. För många Vinslövsbor är linje 555 ett komplement till tåget och då är det enkelt för kunden om hållplatserna ligger nära varandra. Man kanske pendlar med tåg på morgonen och tar bussen tillbaka till Vinslöv på eftermiddagen.

Vi har jobbat med att få fram bästa tänkbara hållplatsläge och körväg för linje 555 i Vinslöv och vi tror att vi fått det genom att flytta hållplats Storgatan till det nya läget så nära stationen som möjligt. Att lägga hållplatsen ännu närmre stationen hade varit önskvärt, men här finns det ingen bra körväg för bussen - att köra vid torget är ett sämre alternativ.

Väderskydd och cykelställ ska komma på plats så fort som möjligt och hållplatsen ska även tillgänglighetsanpassas. Vi hoppas och tror att Vinslövsborna kommer att bli nöjda med lösningen när den är helt klar.Maria Holmgren, trafikutvecklare Skånetrafiken

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons