Annons
Nyheter

Var öppen med kameraövervakning

Svar till Kaj Larsson (26/7). Jag misstänkte att någon paragrafryttare skulle reagera och lägga fokus helt och hållet på "fortkörningen", samt plocka bitar ur sitt sammanhang i min insändare.
Nyheter • Publicerad 28 juli 2008
Kameraövervakning. ARKIV: H ENRIK MONTGOMERY/SCANPIX
Kameraövervakning. ARKIV: H ENRIK MONTGOMERY/SCANPIXFoto: 

För det första har jag inte bett om att någon ska tycka synd om mig! Och jo, det är en väldigt stor skillnad på mig och fortkörarna i Vä/Öllsjö. Ja, polisen snodde min semesterkassa, och det kändes hårt. Men folk ska känna till att de blir smygfilmade av polisen.

Jag hade aldrig tidigare hört talas om mobila kameror som monteras i en civil polisbil och att sen operatören lämnar och alltsammans får sköta sig självt. Det är det som är det fula och kränkande - och andemeningen i min insändare. Angående "raider" (citat från Kaj Larsson) är det väl bra att tipsa polisen om var de kan göra stora pengar.

Kaj Larsson hade säkert gladeligen betalat sina böter, men tyvärr har jag själv inte någon åklagarpension. När jag nu både betalat mina böter och visat hur dum jag är, hoppas jag att andra är lite mer försiktiga. Slutdiskuterat för min del, tack.

Fartdåren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons