Annons
Nyheter

Varför stal ni?

Jag funderar på när vi slutade lära ut vad som är rätt och fel och vad som är mitt och ditt. Vems är ansvaret när man till exmpel inte förstår att man inte ska stjäla?
Nyheter • Publicerad 8 juli 2008
Stopp där. Arkiv: Scanpix
Stopp där. Arkiv: ScanpixFoto: 

Anledningen till att jag skriver inlägget är att jag är så förbannad på de som bröt sig in i omklädningsrummen och bröt upp värdeskåpen och stal mobiltelefoner kameror smycken med mera på Osby idrottsplats i torsdags den 3/7 under en match. Vad rör sig i dessa hjärnor, när man tycker det är okej att bara stjäla det man själv vill ha, och inte tänka på dem det drabbar?

Min dotter hadeför två veckor sen köpt en fin telefon för egenhändigt injobbade och sparade pengar. Den blev hon nu bestulen på i en obevakad stund, då hon valde att låsa in den i ett värdeskåp istället för att lägga den i en väska och ha med ute på bänken.

Man blir så besviken och förbannad på dessa människor som ställer till så mycket tråkigheter och jobb med polisanmälan och spärrningar hos telebolaget (så telefonen är obrukbar!) kontakt med Försäkringsbolaget. Det senare var inte någon vits, då man skulle ha en tilläggsförsäkring om man skulle få någon ersättning för stölden, och det hade vi ju naturligtvis inte.

Carina Nilsson 044-185581
Carina Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons