Annons

21-årig rånmisstänkt försatt på fri fot

Hässleholm • Publicerad 24 januari 2004

Den 21-årige man från Hässleholmstrakten som anhölls skäligen misstänkt för det grova rånet i Slättaröd den 13 januari, försattes på fri fot under fredagen.

Kammaråklagare Eva Norberg ansåg inte att det fanns tillräckliga skäl för att begära mannen häktad. Han är däremot inte avförd från utredningen.

Annons

Det var den 13 januari i år som en 55-årig man blev misshandlad och rånad i sitt hem i Slättaröd utanför Bjärnum av två män som vid rånet var försedda med ett avsågat hagelgevär och en kofot.

Åklagare Norberg ville inte närmare gå in på vad som gjort 21-åringen intressant i utredningen.

– Det har hållits en hel del förhör och det har gjorts beslag hos 21-åringen som är föremål för teknisk undersökning. 21-åringen anhölls på den lägre misstankegraden skäligen misstänkt för grovt rån. Eftersom inte misstankarna mot honom stärktes, så valde jag att sätta honom på fri fot i avvaktan på den fortsatta utredningen, säger Eva Norberg.

Ewe Nilsson

Hässleholm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons