Annons

29-åringen häktad

29-åringen, som är misstänkt för mordförsök efter söndagens storbråk i Hässleholm, häktades på torsdagseftermiddagen.
Hässleholm • Publicerad 6 augusti 2009
Flera personer samlades efter söndagens bråk på platsen. Bild: Peter Åklundh
Flera personer samlades efter söndagens bråk på platsen. Bild: Peter ÅklundhFoto: 

På torsdagseftermiddagen hölls häktningsförhandlingen mot den man som är misstänkt för att i söndags i Hässleholm, kört på och försökt döda en 36-åring. Mannen blev inte värre skadad än att han kunde ta sig till sin bil, men då prejande den misstänkte med sin bil fordonet på förarsidan där 36-åringen satt sig.

Händelsen bottnar i en konflikt mellan olika grupper. Eftersom det finns en hotbild mot den misstänkte hölls förhandlingen i säkerhetssalen på Malmö tingsrätt, men med personal från tingsrätten i Hässleholm.

Annons

Enligt utredningsledaren, assistentåklagare Johan Eriksson i Kristianstad finns det inga fler misstänkta i nuläget.

– 29-åringen har gjort vissa medgivande om händelseförloppet. Att han har varit på platsen, men vi har inte fått något erkännande.

Hässleholmsadvokaten Lars Blad har förordnats som offentlig försvarare åt 29-åringen som förnekar försök till mord. Han erkänner dock misshandel och medger häktningen, sade advokaten.

Häktningsförhandlingen leddes av rådman Khennet Tallinger. Tingsrätten gick på åklagarens linje, och beslöt häkta 29-åringen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Åtal skall vara väckt senast den 20 augusti.

Jan-Tuve Truedsson 044-18 55 80
Jan-Tuve Truedsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons