Annons

30-åring dömdes till två års fängelse

Den 30 årige man som i slutet av november helt oprovocerat gick fram och högg en kniv i ryggen på en för honom okänd man, dömdes till två års fängelse av tingsrätten i Hässleholm för grov misshandel.
Hässleholm • Publicerad 23 december 2002

Mot sitt nekande dömdes också 30-åringen för en misshandel under Hässleholmsfestivalen i augusti månad i år. En 22-årig man blev skuren med ett vasst föremål och det fanns vittnen som pekade ut den åtalade 30-åringen som gärningsman. En 23-årig kompis till 30-åringen åtalades för att vid samma tillfälle som misshandeln under Hässleholmsfestivalen ha sprutat tårgas i ögonen på en kompis till den knivskurne 22-åringen. Även den åtalade 23-åringen dömdes mot sitt nekande till 1 månads fängelse för misshandel. När det i övrigt gäller den åtalade 30-åringens agerande anser rätten att han visat särskild hänsynslöshet när han den 24 november fick för sig att han skulle hugga en kniv i ryggen på en 22-årig man som uppehöll sig utanför en pizzeria i Hässleholm. Vid rättegången sa den åtalade att han inte visste varför han handlade på detta sättet. Han kände inte mannen och hade inte haft något otalt med honom. Tingsrätten säger i sin dom att någon annan påföljd än ett relativt långt fängelse är uteslutet. Den 30-årige mannen förekommer under tio avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes i februari 2000 för grov misshandel till fängelse i ett år. Vid detta tillfälle knivskar 30-åringen helt oprovocerat en kvinna i en lägenhet i Hässleholm. Domen på två års fängelse omfattade förutom grov misshandel, misshandel och försök till stöld, även häleri, olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott och brott mot knivlagen. 30-åringen dömdes också att betala skadestånd till de två män som utsatts för knivskärningarna. Till den man som skadades i samband med bråket under Hässleholmsfestivalen ska 30-åringen betala 11800 i skadestånd och till den man som fick en kniv i ryggen ska 30-åringen betala ett skadestånd på 23240 kronor. Den 30-årige mannen ska också kvarstanna i häkte till domen vunnit laga kraft. Ewe Nilsson 0451-830 50 ewe.nilsson@kristianstadsbladet.se

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons