Annons

32-åring stal för en kvarts miljon

Den 32-årige man som under en stöldserie kring julhelgen i fjol kom över gods till ett värde av cirka 250000 kronor dömdes på måndagen av tingsrätten i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 27 januari 2004

Han dömdes till skyddstillsyn och kontraktsvård under 18 månader.

Med 35 avsnitt i brotts- och belastningsregistret ville tingsrätten ge den 32-årige mannen en chans att bli kvitt sina missbruksproblem efter 18 år i knarksvängen och därmed tillhörande brottslighet.

Annons

Tingsrätten dömde honom för fyra fall av stöld. Där i bland inbrottet i Banverkets lokaler i Hässleholm under juldagen, där det stals en mängd datorutrustning och värdefulla instrument till ett sammanlagt värde av 150000 kronor. Han dömdes också för ett inbrott natten mot den 21 december i Lito Grafens lokaler i Vinslöv, där han stal en dator, kamera och några telefoner till ett värde av 30000 kronor. Den digitala kameran som hittades vid husrannsakan i 32-åringens bostad, kunde med hjälp av märkning spåras till inbrottet i Vinslöv. 32-åringen hade suddat ut de bilder som företaget hade i kameran. I stället hade han tagit bilder på sig och sin familj.

32-åringen fälldes också för ett inbrott i Arbetsförmedlingens lokaler i Broby där det stals en hårddisk och för ett inbrott i Göinge Eke Möbler i Glimåkra den 27 december. Den åtalade 32-åringen sa att han hade diffusa minnesbilder från inbrotten i Broby och Glimåkra, men höll det inte för otroligt att han varit med om inbrotten. När han och en kamrat till honom ertappades av en polispatrull efter en trafikolycka i Rävninge på väg 23 hade de stöldgods från inbrotten i Broby och Glimåkra i sin bil.

Han var även åtalad för att ha brutit sig in i Hyresgäst-

föreningens kontorslokaler i Hässleholm på morgonen den 13 december. En polispatrull såg 32-åringen intill den plats där sedan stöldgods från inbrottet i Hyresgästföreningens lokaler hittades. Åklagaren ansåg att det med stor sannolikhet var 32-åringen som gjort inbrottet och sedan gömt godset när han observerade poliserna. Tingsrätten ansåg däremot inte att åtalet för stöld i detta fallet var styrkt och därför ogillades åtalet på denna punkten.

Ewe Nilsson

0451-830 50

ewe.nilsson@kristianstadsbladet.se

Hässleholm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons