Annons

33-åringen försatt på fri fot

Den 33-årige man som anhölls på torsdagen misstänkt för försök till dråp alternativt grov misshandel, försattes på fredagen på fri fot.
Hässleholm • Publicerad 20 december 2002

Misstankarna mot honom kvarstår och utredningen fotsätter. Det var i torsdagsmorse som en 28-årig kvinna anmälde att hon blivit utsatt för ett dråpförsök av en 33-årig man på Hässleholmsgårdens vandrarhem. Mannen och kvinnan ingick i samma sällskap från Hultsfred som övernattade på vandrarhemmet. Det hade förekommit en del alkoholförtäring och under natten hade den 33-årige mannen enligt anmälan angripit kvinnan och försökt ta livet av henne. Mannen och kvinnan har ingen relation till varandra och det finns ingen förklaring till varför han skulle ge sig på kvinnan. Den 28-åriga kvinnan fick inga allvarligare fysiska skador av händelsen, men har känt ett stort obehag över det inträffade. Under fredagen hölls förhör med den misstänkte 33-åringen, som inte gjort några som helst medgivanden. Kammaråklagare Eva Norberg beslöt på fredagsförmiddagen att försätta 33-åringen på fri fot, men hon förklarade samtidigt att misstankarna mot mannen kvarstår. – Av utredningsskäl kan jag inte lämna ut några detaljer kring händelseförloppet, eftersom vi har en del personer kvar att höra, bland annat personal som tjänstgjort på vandrarhemmet. – Jag ansåg inte att det fanns tillräckliga skäl att begära den misstänkte häktad, eftersom jag inte anser att han kan försvåra den fortsatta utredningen på fri fot, förklarade kammaråklagare Eva Norberg. Ewe Nilsson 0451-830 50 ewe.nilsson@kristianstadsbladet.se

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons