Annons

Åklagare yrkade på fängelse för knivhugg

Kammaråklagare Malin Paulsson yrkade på minst två års fängelse för den 30-årige man från Hässleholm som knivhögg en 22-årig man utanför en pizzeria i Hässleholm i slutet av november.
Hässleholm • Publicerad 19 december 2002

Vid onsdagens rättegång hade den åtalade ingen förklaring till sitt handlande. – Jag vet inte varför jag gjorde det. Jag gick förbi pizzerian och där stod en hel del folk utanför. Jag tog upp mitt multiverktyg, vek ut kniven och gick fram och stack en person i ryggen. Sen gick jag därifrån, berättade den åtalade i rätten. Han gick hem för att se om sin egen sårskada, eftersom han skurit sig ordentligt själv i tummen, när han stötte kniven i ryggen på den för honom okände mannen. Senare berättade han att han fick samvetskval för att han skadat en annan person, därför ringde han till polisen för att ange sig själv som gärningsman. Vid onsdagens rättegång var han också åtalad för en annan grov misshandel som han skulle ha gjort sig skyldig till i samband med Hässleholmsfestivalen. Denna grova misshandel förnekade han däremot. Vid rättegången pekade den då knivskurne och hans kamrater ut den åtalade 30-åringen. Enligt deras vittnesmål skulle 30-åringen helt oprovocerat sprungit fram och attackerat med något vasst föremål. Den man som misshandlades fick flera knivstick som träffade i ena armen samt på ena sidan av kroppen. Vid detta tillfälle skulle också en kompis till den åtalade sprayat en av den misshandlades kamrater med tårgasspray. En 23-årig man från Hässleholm åtalades därför för misshandel. Den åtalade 23-åringen förnekade gärningen. Dom i målet meddelas den 23 december. Ewe Nilsson 0451-830 50 ewe.nilsson@kristianstadsbladet.se

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons