1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Alla misstänkta för sprängningen släppta

Samtliga tre personer som suttit anhållna för onsdagens sprängning på en lägenhetsbalkong i Hässleholm släpptes på fredagsmorgonen. De är dock fortsatt aktuella i polisutredningen.
Det var på onsdagskvällen som något detonerade och sprängde sönder en balkong på Göingegatan. Ingen person kom till skada, men händelsen ledde till en stor polisinsats. Bland annat var Nationella bombskyddet på plats.
Foto: Johan Nilsson/TT

De misstänkta personerna greps i anslutning till händelsen på onsdagskvällen och anhölls sedan för mordförsök, men vid 09.30 på fredagen släpptes de på fri fot.

Enligt åklagaren Christofer Ramkvist som leder förundersökningen kring det misstänkta mordförsöket är de tre personerna fortsatt aktuella i utredningen, men bevisen mot dem är inte tillräckligt starka.

– Vi har gjort en del förhör, men uppgifterna vi har fått in hittills har inte gett så mycket bevis att jag kan begära dem häktade. Det finns omständigheter som talar för att de här personerna är skyldiga på något sätt, men jag bedömer att misstankegraden är på en för låg nivå för att jag ska kunna få dem häktade, säger Christofer Ramkvist.

Hur går ni vidare med utredningen nu?

– Nu får vi vänta in resultatet från brottsplatsundersökningen och undersökningen av vad det är som har sprängts. Kanske finns det fler vittnen som har sett eller hört något. Det är ett område där människor bor, så man kan tänka sig att någon har varit utomhus vid tillfället eller sett något från sitt fönster.

Har du sett eller hört något i samband med händelsen på Göingegatan uppmanas du höra av dig till polisen på telefonnummer 114 14.

Explosionen skedde vid 22-tiden på onsdagen. I den drabbade lägenheten fanns flera personer, men ingen kom till skada. Under natten var bland annat polisens Nationella bombskydd på plats.

Läs mer

Sport

IFK slår tillbaka kring uppgifterna om spikad seriestart

Jesper Larsson: ”Det vet jag ingenting om.”

Hässleholm

Väg 21: Ute och övningskörde – krockade i rondell

Larm om trafikolycka på tisdagseftermiddagen.

Kultur

Rasmus Troedsson om sommarpratet: ”Svårare att be om hjälp när man inte uppenbart är under isen”

Skådespelaren beskriver Kristianstad som en frihetsstad.

Nedgång

Här finns hälften av Sveriges minkfarmer

Blekinge i central roll

Östra Göinge

Brott: Väktare skadad av inbrottstjuvar

Tre misstänkta kastade sten mot väktaren.

Kristianstad

Postnord ska dela ut post varannan dag

Pilotprojekt startar på två orter i Skåne.