Annons

Anslag till isocyanatforksning klara

Hässleholm • Publicerad 17 januari 2001

HÄSSLEHOLM. Anslagen är i princip klara till isocyanatforksningen i Hässleholm.

Svaret som Skåneriksdagsmannen Bengt Silfverstrand (s) fick av statsrådet och biträdande näringsministern Mona Sahlin, måste enligt Silfverstrand betraktas som mycket positivt.

Annons

Jag har fått frågan vilka resursmässiga och andra insatser regeringen är beredd att medverka till. För att säkra den ur arbetsmiljösynpunkt angelägna forskningen som Lunds universitets forskningsenhet för Arbetsmiljökemi har i Hässleholm, säger Mona Sahlin.

Hässleholm är en av de orter som omfattas av utvecklingsprogrammet på grund av strukturomvandlingarna inom försvaret. Dessutom har isocyanatforskningen redan fysiskt etablerats i Hässleholm.

En ansökan om medel för de kommande tre åren har inkommit till AMF som tillsammans med Lunds universitet är tänkta som huvudfinansiärer. Näringsdepartementet följer utvecklingen och har intresse av att verksamheten skall kunna säkerställas inom en snar framtid, svarar Mona Sahlin.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons