Annons

Åtal för vansinnesfärd körde in i bensinstation

Hässleholm • Publicerad 27 januari 2004

På tisdagen i väckte kammaråklagare Christofer Ramkvist åtal mot en 28-årig man från Norge som den 1 maj i fjol fullkomligt gick bärsärkagång och utövade våld mot allt och alla som kom i hans väg. Sedan den knarkpåverkade mannen misshandlat och hotat sin moder och syster tog han en bil och körde mot Hässleholm.

En bilfärd som slutade inne i Shells bensinstation vid Grönängsplan i Hässleholm, där den påverkade föraren fick tas loss ur bilvraket. Dess för innan hade mannen kört rakt över Grönängsplan och mejat ner träd och skyltar.

Annons

Dagen började med att den 28-årige mannen träffade en barndomskamrat i Tyringe, men under sammankomsten blev 28-åringen plötsligt aggressiv och började misshandla sin kompis som tvingades fly ut från sin bostad. Barndomskamraten var tvungen att ringa efter polisen.

Kort efter blev 28-åringen hämtad av sin moder och syster, vilket fick till följd att även de blev misshandlade av den vildsinte 28-åringen.

Modern och systern sökte skydd hos en familj i Finja, vilket fick till följd att 28-åringen började kasta sten på huset och orsakade skador på huset för 40000 kronor.

Därefter tog 28-åringen en bil och berusad av alkohol, amfetamin och cannabis körde mannen från Finja in mot Hässleholm. Färden slutade med att 28-åringen efter att ha passerat rakt över Grönängsplan hamnade med bilen inne i Shells försäljningslokal.

Åklagaren har i sin stämningsansökan åtalat 28-åringen för misshandel, olaga hot, skadegörelse, tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovligt narkotikabruk, olovlig körning, grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Åklagaren säger i stämningsansökan att den 28-årige mannen visat en uppenbar likgiltighet för andra personers liv eller egendom.

Vid förundersökningen sa den 28-årige mannen att han varken kan erkänna eller förneka det som lagts honom till last, eftersom han inte har något minne av händelserna.

Ewe Nilsson

Hässleholm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons