Annons

Ballingslöv ägs av Stena

Efter det att Stena Addactums budplikt på kökstillverkaren Ballingslöv gått ut äger de nu 80 procent av rösterna och kapitalet.
Hässleholm • Publicerad 4 juli 2008

- Det är fler än vi väntade oss som har sålt till Stena Addactum, säger Åsa Wesshagen, ansvarig för bolagsfrågor hos Aktiespararna.

- En stor del av ägarna till Ballingslöv har varit fonder, och de har sannolikt tyckt att budet ändå varit bra i det här läget, när börsen gått ner.

Annons

Hon tror att om börsen inte fallit hade inte lika många nappat på budet.

- Ett budpliktsbud är oftast lägre än andra bud, och det är inte alltid budpliktsbud leder till att de får alla aktierna. Men nu har det budet legat kvar på samma nivå, medan resten av börsen har fallit.

Såväl aktiespararna som Ballingslövs styrelse rekommenderade ägarna att tacka nej till Stenas bud. Ändå har såväl vd:n som styrelseordföranden sålt av sina innehav under budperioden.

- Det är anmärkningsvärt och väldigt sällan man gör så, säger Åsa Wesshagen utan att vilja lägga några fler aspekter på deras agerande.

Aktiespararna tror dock på Ballingslövs framtid - även med den nya huvudägaren.

- Det är ett bolag med goda utsikter att fortsätta utvecklas. Men vi uttalar oss inte om enskilda ägare.

Clifford Johansen
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons