Annons

Bergkvist skriver fars

– Det är en fars i klassisk engelsk stil, säger Henrik Bergkvist då han presenterar ensemblen och sin nyskrivna pjäs "Bubblan". Jag är faktiskt riktigt nöjd efter fyra månader skrivarlyan.
Hässleholm • Publicerad 31 augusti 2009

– Pjäsen är skräddarsydd för sex personer, säger Henrik Bergkvist som själv också kommer att återfinnas på scenen. En fars bygger på missförstånd, och en lögn som måste försvaras med en ny lögn. Till slut vet man inte vem man är och bubblan spricker.

Föreställningen som produceras tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan har premiär i kulturhuset den 14 november. Nio föreställningar är planerade och enligt förhandsreklamen utlovas hysteriska förvecklingar i ett accelererande tempo.

Annons

– Det har gått väldigt lätt att skiva säger Henrik Bergkvist och lovar underhållning över bältet, fri från snusk och sprit (i görligaste mån), säger han.

– Det är roligt att få spela i Hässleholm och i Kulturhuset säger Marie Rönn Rosengren, och får medhåll av Cornelia Jansson.

– Henrik är lätt att spela för, och säger vad han tycker.

Övriga i ensemblen är Gabriella Rajchel från Älmhult, Olof Persson och Elin Rosander.

– Lådan och Vuxenskolan har samarbetet några år. Fyra-fem produktioner har hittills satts upp. Nu ska revyframgångarna följas upp, säger Marianne Littke på Vuxenskolan.

Jan-Tuve Truedsson 044-18 55 80
Jan-Tuve Truedsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons