Annons

Besöksförbudet stärks på sjukhuset

Från och med måndag spärras passagen från centralhallen in i sjukhuset av.
Hässleholm • Publicerad 4 december 2020
Sjukhuset höjer säkerheten med anledning av smittspridningen.
Sjukhuset höjer säkerheten med anledning av smittspridningen.Foto: Johan Nilsson/TT

Detta görs i syfte att minska risken för smittspridning. Vid avspärrningen upprättas en hänvisnings- och lotsfunktion som bemannas av medarbetare från Regionservice. De kommer hänvisa patienter och anhöriga rätt, dagligen mellan klockan 07.00 och 16.00.

Som ett led i att förhindra smittspridning och få kontroll vilka som rör sig i lokalerna på kommer dörrarna till Skytteliden 20 och Ambulansvägen att låsas. Behörig personal kommer in med sitt RS-kort men övriga besökande hänvisas till huvudentrén. Ingången till Ambulansvägen 14 kommer dock att förses med porttelefon, så att patienter kan ringa in och bli insläppta. Dörrarna låses från fredag 4 december, klockan 16.

Åtgärden görs dels av säkerhetsskäl för att förhindra att obehöriga tar sig runt obevakat, dels för att besöksförbudet inte följs och riskerar att öka risken för smittspridning.

Andreas LovénSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons