Annons

Bil och hundstöld gav ett års fängelse

HÄSSLEHOLM. Den 34-årige man som under uppmärksammade former stal en bil med en hund i Sösdala och sedan gömde hund och bil i en lada, dömdes på onsdagen till ett års fängelse av tingsrätten i Hässleholm. Straffet omfattade den nämnda stölden plus en rad andra brott som han gjort sig skyldig till under de senaste halvåret.
Hässleholm • Publicerad 17 januari 2001

Det var den 23 augusti ifjol som en kvinna stannade sin bil utanför en jourbutik i Sösdala för att uträtta ett snabbt ärende i butiken. I bilen fanns en border collie. Olyckligtvis glömde kvinnan att ta nycklarna ur sin bil när hon gick in i butiken. När hon kom ut var bil och hund borta.

Vid huvudförhandlingen inför tingsrätten berättade biltjuven att det var ett rent misstag att han tog bilen med hunden. Han var så flummig att han helt enkelt tog fel bil. Hans egen bil stod parkerad bakom och i denna satt hans kompis och väntade på honom. När han efter en stunds planlöst körande med den stulna bilen blev han medveten om att han körde omkring med en annans persons bil och i denna fanns det en hund.

Annons

Han gömde bilen och hunden i en öde lada i Kampholma utanför Tyringe.

Dagarna efter plågades han av dåligt samvete för att han låst in hunden i ladan utan tillgång till mat eller vatten. Efter en veckas fångenskap upptäcktes hunden av en ren tillfällighet. En person kom till fritidshuset i Kampholma för att läsa av elmätaren.

Den 34-årige mannen som suttit anhållen och häktad sedan han greps i början av december i en stulen bil som han krockat mot en stenmur, hade under mellanperioden gjort sig skyldig till en rad olika brott.

Bland annat dömdes han för stöld sedan han tagit sig in i ett plåtslageri i Perstorp i början av september. Från plåtslageriet stals en mindre lastbil och verktyg till ett värde av cirka 100000 kronor.

Tingsrätten säger i sin dom att straffvärdet på de brott som 34-åringen befunnit sig skyldig till är så högt att tingsrätten anser att någon annan påföljd än fängelse inte är tänkbar och därför bestämdes påföljden till 1 års fängelse.

ewe.nilsson

@kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons