Annons

Bostadshus förstört i brand

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades under onsdagskvällen om en brand i ett boningshus söder om Algustorpasjön vid Röke, Hässleholms kommun.
Röke • Publicerad 1 april 2020

Larmet om villabranden inkom klockan 18.21 på onsdagen.

– Det är en brand som jag förstår det i ett bostadshus och det finns spridningsrisk till en ladugård eller lada. Enligt uppgifter brinner det rejält på platsen, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral, region Syd.

Annons

Enligt den information polisen hade vid 20-tiden på kvällen, är ingen människa och inga djur skadade i samband med branden.

Räddningstjänstens inre befäl i Kristianstad, Mattias Östling, intygar detta. Inga skadade människor eller djur har anträffats.

– Vi försöker just nu får branden under kontroll, säger han (klockan 20.00) .

Det handlade då om en fullt utvecklad brand med rök och öppna lågor som hotade att sprida sig till kringliggande stallbyggnader.

– Det var en larmfirma som larmade SOS enligt plan, SOS drog på ett flertal resurser och den första resursen på plats kunde konstatera utbruten brand.

Räddningsstyrkor från Tyringe, Bjärnum samt en tankresurs från Örkelljunga arbetade på platsen. Ett yttre befäl från Kristianstad var också behjälpligt. Vid 22-tiden kunde insatsen skalas ned.

– Vi kommer att ha två personal kvar på platsen under natten, säger Östling.

Räddningstjänsten lyckades begränsa branden till boningshuset, som dock räknas som totalskadat.

Sigrid NurboSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons