Annons

Brand vid förskola misstänks vara anlagd

Ett soprum intill Fornbackens förskola brann på söndagskvällen ned till grunden. Enligt polisen tyder mycket på att branden blivit anlagd.
Hässleholm • Publicerad 18 augusti 2009
Bild: Bosse Nilsson
Bild: Bosse NilssonFoto: 

Det var vid halvelvatiden på söndagskvällen som räddningstjänsten larmades till en brand vid Fornbackens förskola i Hässleholm.

Väl på plats möttes brandmännen av ett övertänt soprum.

Annons

Förskolans vägg närmast soprummet hade en temperatur på 70 grader och det var mycket nära att branden spred sig.

– Soprummet gick inte att rädda så vi inriktade oss på att elden inte skulle sprida sig till förskolan, säger Conny Ingvarsson, räddningschef i Hässleholms kommun.

Soprummet brann ned till grunden medan förskolan klarade sig utan skador. På måndagsmorgonen tog polisens tekniker vid och undersökte platsen.

– Vi väntar fortfarande på besked från teknikerna och kommer även att höra några vittnen. Men mycket tyder på att branden är anlagd, säger Agneta Nyström, förundersökningsledare vid polisen i Hässleholm.

Förskolan hade inga ägodelar i soprummet och kan fortsätta med sin verksamhet. Tekniska kontoret har beställt nya sopkärl och kommer även ombesörja att soprummet byggs upp igen.

@kristianstadsbladet.se

Marek Stefaniak
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons