Annons

Dåligt intresse för konferens

Hässleholm • Publicerad 28 januari 2004

Fritidsnämnden i Hässleholm efterlyser ett bättre intresse från föreningarna när det gäller nästa veckas konferens Handslaget & Skåneidrotten i Ebenesersalen i Hässleholm. På onsdagsmorgonen hade endast tre personer anmält sitt intresse för Skåneidrottens information om kommande satsningar på barn- och ungdomsverksamheten.

Regeringen har beslutat att riksidrottsförbundet disponerar 100 miljoner kronor till idrottens barn- och ungdomsverksamhet. Satsningen kallas för "Ett handslag med idrotten". I Hässleholm ser fritidsnämnden en stor fördel om fler föreningar hade informerat sig om satsningen i samband med den konferens som hålls i Hässleholm den 2 februari kl 18.30 i Ebenesersalen.

Annons

Fritidsnämnden konstaterade att man åter lyckats klar budgeten. 2003-års preliminära bokslut pekar på ett överskott på 84000 kronor.

Handikapprådet har i en skrivelse till fritidsnämnden påpekat att Österås idrottsplats bör handikappanpassas. Under nuvarande förhållanden har handikappade åskådare svårt att få platser under tak.

Fritidsnämnden har i sin prioritering när det gäller handikappanpassningar satt Österås högt på listan. Hässleholms Hockeyklubb fick avslag på sin begäran om hyresreducering i samband med föreningens artistgala förra året.

Medborgarskolan har ansökt om medel till sitt projekt "Kvinnonätverk Ljungdala". Ärendet återremitterades med hänsyn till att studieförbunden inte kan få kommunala bidrag från mer än en förvaltning.Ewe Nilsson

Hässleholm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons