Annons

”Det kommer att bli så himla tufft”

Tre inkomstbringande hemmamatcher i maj går om intet. Nu försöker Vittsjö GIK att sälja stödbiljetter och lotta ut signerade tröjor och skor.
Vittsjö • Publicerad 16 april 2020
Erika Nilsson kämpar med att hitta nya intäktskällor. Fler är på gång, som hon ännu inte kan avslöja.
Erika Nilsson kämpar med att hitta nya intäktskällor. Fler är på gång, som hon ännu inte kan avslöja.Foto: Andreas Örwall Lovén

Från kultur- och fritidsförvaltningen gör man så gott man kan för att lindra konsekvenserna av coronakrisen för föreningslivet.

För elitklubben Vittsjö GIK är situationen däremot tuffare än för breddidrotten och den ideella sektorn i stort. Spelarna har sedan tidigare permitterats, men bortfallet på intäktssidan är svårare att tackla. Just nu genomförs en kampanj där man säljer stödbiljetter, för 50 kronor styck.

Annons

På onsdagen var man uppe i 389 sålda stödbiljetter.

– Snart är vi halvvägs. Vi behöver nå 900 biljetter för att täcka inkomsterna från en vanlig match, säger Erika Nilsson.

En positiv nyhet för en ekonomiskt hårt pressad klubb, naturligtvis. Men det täcker knappast upp för de tre hemmamatcherna i maj, som man hoppades skulle ge klirr i kassan. Det handlar inte bara om biljetter utan även tapp från kiosk och parkering.

Här saknas innehåll

Under coronakrisen testar klubben alla former av alternativa intäktskällor. Spelarna har skänkt signerade tröjor och skor som ska auktioneras ut. Just nu pågår inspelning av en krönika om fjolårets succésäsong. Den kommer att kunna köpas och streamas via klubbens hemsida.

– Men det är tufft när allt står still. Herrallsvenskan kan spelas utan publik, på grund av ett stort tv-avtal, men det kan inte vi. Får vi ingen publik har vi bara kostnader och hur vi ska kunna reda det i framtiden vet jag inte, säger Erika Nilsson.

Innan coronakrisen slog till stod Vittsjö GIK för första gången på solid sportslig och ekonomisk grund.

– Vi hade inte kniven mot strupen och det såg ljust ut. Men på något sätt får det inte vara enkelt. Det här kommer att bli så himla tufft.

Andreas LovénSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons