Annons

Dystert läge för tingsrätten

Hässleholm • Publicerad 14 januari 2004

Framtidsutsikterna för tingsrätten i Hässleholm ser inte så ljusa ut. Detta konstaterade lagman Jörn Jacobsson i samband med att tingsrättens personal, nämndemän, advokater och åklagare var samlade till den traditionella tingspredikan i Hässleholms kyrka och efterföljande samkväm med kamratföreningen i Församlingshuset i Hässleholm.

Domstolsverket föreslår att den dömande verksamheten vid tingsrätten i Hässleholm ska flyttas över till Kristianstad och Lantmäteriutredningen säger i sitt slutbetänkande att landets inskrivningsmyndigheter kan överföras till lantmäteriet den 1 januari 2006.

Annons

Inskrivningsmyndigheten i Hässleholm är en av sju i landet och är underställda tingsrätten i Hässleholm. IM för Skåne och Blekinge centraliserades till Hässleholm för ett par år sedan, till viss del som en kompensation för att Hässleholms kommun förlorade många jobb när regementena lades ner.

Nu finns det risk för att även jobben på IM i Hässleholm försvinner.

Tingsrättens kamratförening höll också sitt årsmöte vid tisdagens sammankomst. Lagman Jörn Jacobsson omvaldes till kamratföreningens ordförande. Till ledamöter valdes Kjell Nilsson, Håkan Molander, Anna Gustavsson, Marianne Persson och Silvia Ingolfsdottir.

Ewe Nilsson

Hässleholm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons