Annons

Ett års fängelse för misshandel

Den 25-årige man från Broby som dömdes av Hässleholms tingsrätt till ett års fängelse har nu överklagat domen hos hovrätten.
Hässleholm • Publicerad 26 juli 2008

Mannen yrkar att hovrätten ogillar åtalet för grov kvinnnofridskränkning i sin helhet samt befriar honom från skyldigheten att utge skadestånd på 80 600 kronor till sin tidigare hustru. Mannen dömdes för att vid upprepade tillfällen ha misshandlat sin tidigare hustru under tiden våren 2006 till sommaren 2007.

Det handlade om stryptag, slag i ansiktet, sparkar mot kroppen, slag med metallrör, knuffar och skallningar. Vid ett tillfälle dunkade han hennes huvud i golvet samtidigt som han hotade henne till döden.

Annons

Dagen innan deras bröllop hade mannen misshandlat henne med slag på halsen med ett metallrör.

Tingsrätten konstaterade i sin dom att kvinnan utsatts för upprepade kränkningar under lång tid och den brottslighet som han gjort sig skyldig till har ett straffvärde om ett års fängelse.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons