Annons

Fastighetsägare får material om hälso- och miljöfrågor

Ägare till flerfamiljshus ska bil bättre på hälso- och miljöfrågor i boendet. Därför ha miljökontoret skickat ut ett gediget informationsmaterial till cirka 500 fastighetsägare.
Hässleholm • Publicerad 27 augusti 2009

– Man kan se det som hjälp till självhjälp så att man kan göra saker så bra som möjligt. Det är inga uppgifter vi begär in. Vi har sammanställt vad som gäller för flerbostadshus enligt miljöbalken, med handledningar och checklistor, för att användas i arbete med egenkontrollen, säger miljöinspektör Elin Rålund.

Informationsmaterialet har tagits fram av Miljösamverkan Skåne och reviderats av miljökontoret för att passa in på Hässleholms kommun. Eventuellt blir det en uppföljning nästa år då Socialstyrelsen har ett nationellt projekt för bättre egenkontroll i flerfamiljshus.

Enligt miljöchefen Sven-Inge Svensson kan informationsmaterialet jämföras med LRF:s "miljöhusesyn" som funnits i tio års tid.

Jan-Tuve Truedsson 044-18 55 80
Jan-Tuve Truedsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons