Annons

Finjabo fast efter bilder i Efterlyst

Vice chefsåklagare Pernilla Åström har lämnat in en stämningsansökan till tingsrätten i Hässleholm där hon väcker åtal mot en 29-årig man från Finja för rån.
Hässleholm • Publicerad 14 juli 2008

Det var den 8 januari i år som mannen hotade en kassörska på Coop Forum i Malmö med en tveeggad yxa. Vid rånet kom den 29-årige mannen över drygt 10 000 kronor i kontanter.

Rånet registrerades av övervakningskamerorna och vissa av bilderna visade rånarens ansikte. Ett inslag från rånet sändes i tv-programmet "Efterlyst" och detta gav effekt.

Annons

Uppgifter inkommer från flera håll om att gärningsmannen är den 29-årige mannen från Finja.

Vid polisens jämförelse med bilderna från övervaktningskamerorna och mannens passfoto så visade det sig att det var mycket god likhet mellan bilderna. Detta resulterade i att mannen anhölls den 21 april. Efter den starka bevisningen genom bilderna erkände den anhållne mannen.

Han står också under åtal för ett villainbrott i Vinslöv.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons