Annons

Fler anhållna i knarkhärvan

Ytterligare två personer, 27 och 77 år gamla, har gripits och anhållits i den omfattande narkotikahärva som polisen i Kristianstad håller på att nysta upp.
Hässleholm • Publicerad 9 juli 2008

27-åringen som är hemmahörande i småländska Anderstorp var anhållen i sin frånvaro, medan 77-åringen som togs in sent på tisdagseftermiddagen bor i Hässleholm.

- Båda är misstänkta för grovt narkotikabrott och förundersökning har inletts mot dem, säger polisens presstalesman Ingvar Widell. Därför har Pernilla Åström, vice chefsåklagare och den som leder utredningen gjort en framställan till Hässleholms tingsrätt om förordnande av offentlig försvarare för dem.

Annons

De nya gripandena har skett på det som framkommit i förhören och utredningen med de nio som sitter häktade. Åtta män och en kvinna i åldrarna 17 till 55 år.

- Om de här två också ska häktas kan åklagaren inte ta ställning till än. Det är för tidigt och beror på vad som kommer fram under förundersökningen.

- Det kan inte heller uteslutas att det blir fler gripanden. Kommer det fram något så prövas detta och folk hämtas in till förhör.

Jan-Tuve Truedsson 044-18 55 80
Jan-Tuve Truedsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons