Annons

Föräldrar bytte namn

Hässleholm • Publicerad 19 januari 2004
Lisa Persson skall nu leda Makalösa Föräldrar Nordöstra Skåne.
Lisa Persson skall nu leda Makalösa Föräldrar Nordöstra Skåne.Foto: 

Makalösa Föräldrar Kristianstad byter namn till Makalösa Föräldrar Nordöstra Skåne.

Det blev klart i går när föreningen höll årsmöte i Hässleholm.

Annons

– Makalösa Föräldrar är en rikstäckande förening för ensamstående föräldrar och deras barn. Det finns en lokalförening som har sitt säte i Kristianstad men samlar medlemmar från hela nordöstra Skåne samt Österlen. Föreningen har 23 betalande medlemmar från sju olika kommuner, Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Osby, Simrishamn, Älmhult och Östra Göinge, berättar Lisa Persson kassör i föreningen.

När föreningen i går höll årsmöte på Ljungbackens förskola var en brännhet fråga uppe till diskussion. Skulle man vara kvar i Kristianstads lokalförening eller dra sig ur och bilda en egen förening i Hässleholm eller byta namn?

Och efter diskussion beslöt man om ett namnbyte.

– Vi kommer att i fortsättningen kalla oss Makalösa Föräldrar Nordöstra Skåne, säger Lisa Persson, som valdes till ny ordförande.

– Många medlemmar ville att något skulle göras. Det kändes lite konstigt att heta Makalösa föräldrar Kristianstad eftersom de flesta aktiva medlemmarna finns här i Hässleholm och många kommer från andra kommuner, kommenterar Lisa Persson.

Hon fortsätter:

– Lokalföreningen i Kristianstad var under förra året tvungen att välja en inte så motiverad styrelse. Vi har under året dessutom haft oturen att valberedningens medelmmar har slutat och alla suppleanterna har fallit bort av olika anledningar. Styrelsearbetet har varit kämpigt för de kvarvarande, men verksamheten i föreningen har vägt upp detta med råge.

Nu har man alltså beslutat hur framtiden skall bli och inför det kommande verksamhetsåret andas stor optimism.

– Vi har fått flera nya och aktiva medlemmar. Den generationssvacka som vi var nere i vid förra årsmötet har rättat till sig och därför börjar vi sätta fart mot en framtid med fler och aktivare medlemmar, säger Lisa Persson.

Styrelsen ser ut så här: Lisa Persson (ordförande), Sara Lindborg (sekreterare), Carla Lindau (kassör), Mikael Olsson och Ulla Eriksson (ledamöter). Lars Åström

Annons

Fakta

Detta vill Sveriges Makalösa Föräldrar:

Driva juridiska, ekonomiska och sociala frågor av betydelse för ensamstående föräldrar och deras barn.

Öka kunskapen om ensamstående föräldrar och deras barn i andra organisationer och yrkeskårer och i samhället i övrigt.

Driva opinionsarbete i press radio och TV

Utveckla olika former av självhjälpsverksamhet, till exempel barnvaktspooler,samtalsgrupper och kollo för barn och vuxna.

Hässleholm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons