Annons

Förföljde kvinna efter kort romans

Inslag av våld och kontroll, liksom överträdelse av kontaktförbud. Så beskrivs efterspelet till ett kortare förhållande. Mannen döms nu för olaga förföljelse.
Hässleholm • Publicerad 12 maj 2020
De upprepade kränkningarna är att betrakta som olaga förföljelse, anser Hässleholms tingsrätt.Foto: Bosse Nilsson

Mannen och kvinnan blev förra hösten ett par. Romansen bestod dock bara en kort tid, sedan kvinnan uppfattade att mannen ville träffas intensivt och uppvisade svartsjuka.

Mannen ska ha brukat visst våld mot kvinnan och dessutom överträtt ett kontaktförbud vid tre tillfällen. De upprepade kränkningarna, med inslag av kontroll, pågick under cirka en månads tid.

Annons

Han åtalades och tingsrätten finner nu att mannen, som är i 30-årsåldern, upprepat har angripit och utsatt kvinnan för obehag genom brottsliga gärningar. Tingsrätten anser därför att han ska dömas för olaga förföljelse.

Mannen döms samtidigt för en rad andra brott, som grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott och ringa dopningsbrott. Påföljden blir nio månaders fängelse.

Han döms även att betala 39 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Andreas LovénSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons