Annons

Fortsatt goda resultat för KY

Succén för KY-utbildningar fortsätter. Den senaste undersökningen från SCB om hur det går för KY-studenter efter utbildningen visar att de goda resultaten håller i sig.
Hässleholm • Publicerad 3 juli 2008

Hela 89 procent har anställning eller driver eget företag. 86 procent uppger att de arbetar inom område som utbildningen leder till, vilket är bästa resultatet hittills.

Myndigheten för kvalificerad yrkesutbildning, som är placerad i Hässleholm, låter varje år Statistiska centralbyrån undersöka hur det går för studenter som avslutat sin utbildning. Resultaten visar att den positiva trenden för KY som utbildningsform håller i sig. Resultaten är det bästa hittills under de dryga sex år som KY funnits som reguljär utbildningsform.

Annons

- Vi är oerhört nöjda och visar att utbildningen står sig bra på arbetsmarknaden, säger Sonja Erikson, generaldirektör för KY-myndigheten i en kommentar.

- Jag tolkar det som att vi blir bättre och bättre på att välja utbildningar som är efterfrågade bland arbetsgivare, men också på att vi gjort ett bra jobb med att bidra till att utbildningarna utvecklas.

Undersökning är en urvalsundersökning. Cirka 2 000 av de drygt 7 000 studenter togs ut för undersökningen, och 71 procent besvarade enkäten. Enligt undersökningen minskar KY-utbildningarna också utanförskapet. 14 procent uppgav att de var arbetslösa före utbildningen och efter examen hade andelen arbetslösa minskat till fem procent.

Undersökningen visar också på att det går fort för KY-studenter att få jobb. Över hälften hade klart med jobb innan utbildningen var avslutad, vilket är en ökning med nästa 20 procentenheter.

Jan-Tuve Truedsson 044-18 55 80
Jan-Tuve Truedsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons