Annons

Gärningsman gjorde upp med offer i rätten

Den 7 juli i år försökte en 31-årig man bryta sig in i en lägenhet i Ballingslöv för att göra upp med lägenhetsinnehavaren som han misstänkte låg bakom ett överfall på honom. Nu förslås han få kontraktsvård.
Hässleholm • Publicerad 29 juli 2008

Lägenhetsinnehavaren hoppade vid tillfället ut genom ett fönster och larmade polisen som en stund senare kunde gripa den 31-årige mannen misstänkt för försök till grov misshandel.

I samband med gripandet gjorde 31-åringen uttalanden som att han borde ha varit nykter för att sparka in skallen på lägenhetsinnehavaren som var hans kompis under en lång period.

Annons

Under rättegången framkom att 31-åringen missuppfattat hela händelsen och både han och lägenhetsinnehavaren förklarade att de inte hade något otalt med varandra. I sitt berusade och drogpåverkade tillstånd hade 31-åringen missuppfattat hela händelsen när han mitt i natten försökte bryta sig in hos kompisen för att få en förklaring.

Utöver den aktuella händelsen var 31-åringen också åtalad för flera narkotikabrott samt hot mot tjänsteman och försök till våld av tjänsteman. Den åtalades försvarare menade att 31-åringen är i behov av vård för sina drogproblem och föreslog en utredning om kontraktsvård. Vilket rätten gick med på innan rättegången avslutas om 14 dagar.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons