Annons

Garnisonsköpet blir klart

Vid dagens regeringsmöte förväntas köpehandlingarna bli underskrivna. Därmed skulle den segslitna affären om Hässleholms garnisonsområde vara avslutad.
Hässleholm • Publicerad 22 januari 2004

Hässleholms kommun får då möjlighet att söka lagfart på de fastigheter som man för drygt ett år sedan betalade 76 miljoner kronor för.

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade vid sitt möte på onsdagen det framtida ägandet och driften av Hässleholms garnison samt övningsfälten. Arbetsutskottet föreslår att såväl mark som byggnader ska överföras till det kommunala bolaget Hässleholms Industribyggnads Ab för det bokförda värdet på 76 miljoner kronor, fram till dess överföringen är klar ska kommunstyrelsen ombesörja den praktiska handläggningen när det gäller försäljning och/eller fastighetsregleringar inom området. Oppositionsrådet Bo-Anders Thornberg deltog inte i beslutet.

Annons

En ny detaljplan ska upprättas för kvarteret Skepparen inom Norra Stations området i Hässleholm. Arbetsutskottet ställer sig positiva till de samrådshandlingar som nu ska lämnas ut till berörda parter. Samtidigt poängteras att man bör projektera för ett parkeringsgarage i området samt att undersöka möjligheterna till en flyttning av transformatorstationen i området. Arbetsutskottet tillstyrkte den motion som lämnades in för ett år sedan av Kristina Lind, kd, och Bo-Anders Thornberg, m, om en analys av Barn- och utbildningsförvaltningens kostnader. Med extern hjälp ska det påbörjas en ekonomisk genomlysning av BUN:s verksamheter.

Arbetsutskottet gav också sitt godkännande till ett extra anslag till tekniska nämnden för att utföra klottersanering i kommunen.

Tekniska nämnden fick även ett extra anslag på 680000 kronor för att utföra höjdjusteringar på Garnvägen, Revstigen och Spövägen vid Finjasjöns östra strand. Eftersom vägarna var under vatten vid den senaste översvämningen i Finjasjön, så kommer vägarnas nivå att höjas. Samtidigt kommer vägarna att tjänstgöra som någon form av skyddsvall i området.

Arbetsutskottet tillstyrkte en uppräkning av de kommunala arvodena med 3,01 procent, vilket är den genomsnittliga lönehöjningen för de kommunanställda i Hässleholms kommun.

Ewe Nilsson

0451-830 50

ewe.nilsson@kristianstadsbladet.se

Hässleholm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons