Annons

Gemytlig samvaro på äldredagen

Hässleholm • Publicerad 24 januari 2004

GUMLÖSA. Kyrkliga syföreningen i Gumlösa hade i går ordnat den traditionella äldredagen, då man bjuder in alla församlingsbor som är 65 år och äldre. Det är en tradition som pågått sedan minst 1920-talet.

– Det bjuds på mat–i år blev det kassler–gemytlig samvaro samt kaffe och kakor. Vi lägger stor vikt vid gemenskap och att man skall få tid till att prata med varandra då man träffas. Det säger Lena Carlsson som är en av syföreningens 15 medlemmar.

Annons

– Det var ett 45-tal som anmält sig och vi bjuder inte bara in de som bor i Gumlösa. De som varit inbjudna tidigare men sedan flyttat, bjuds också in. På så vis blir det även en återvändardag.

Den som medverkade på fredagens fest var församlingens vikarierande komminister, Sten Johansson. Johansson, som är född och uppvuxen i Emmaljunga, berättade minnesbilder från sitt yrkesverksamma liv.

Först som polis och då bland annat med tjänstgöring i Bromölla; därefter som präst då han också var en vända i Småland, innan han blev kyrkoherde och prost i Teckomatorp.

Jan-Tuve Truedsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons