Annons

Glenn Wish förgyllde julen

Strax före 16.00 på juldagen stod de första fansen i kö utanför Qpoolen. Drygt två timmar senare tätnade röken i den för dagen ombyggda idrottshallen och showmannen Glenn Wish drog igång sin julkonsert.
Hässleholm • Publicerad 27 december 2002
Tillsammans med The New Memphis orchestra, med kapellmästare Anders Liljeqvist, och kören The Harmonizers samt körtjejerna Lina Gardelid och Lotta Lagerblad är det en imponerande ”ljudmatta” Glenn Wish bjuder på.
Tillsammans med The New Memphis orchestra, med kapellmästare Anders Liljeqvist, och kören The Harmonizers samt körtjejerna Lina Gardelid och Lotta Lagerblad är det en imponerande ”ljudmatta” Glenn Wish bjuder på.Foto: 
Glenn Wish bjöd på sig själv och showade som vanligt stort när han gav konsert i Qpoolen på juldagen. BILDER: TOMMY SVENSSON
Glenn Wish bjöd på sig själv och showade som vanligt stort när han gav konsert i Qpoolen på juldagen. BILDER: TOMMY SVENSSONFoto: 
Glenn Wish och gästartisten Paula Pennsäter sjöng duett i Always on my mind.
Glenn Wish och gästartisten Paula Pennsäter sjöng duett i Always on my mind.Foto: 

Det är mindre än ett år sedan Glenn Åstedt alias Glenn Wish spelade i Hässleholm, men biljetterna tog ändå slut på ett par timmar. Trots att det var tidigt på juldagskvällen svängde det bra och stämningen var stundtals riktigt hög i Qpoolen. Glenn showade och sprang upp och ner från scenen för att skaka så många händer som möjligt och bjöd verkligen på sig själv. Man tror knappt det är sant. – Det är som mandeln i julgröten. Fantastisk uppslutning man får på hemmaplan, sade en nöjd Glenn som kommentar till att han verkar kunna sjunga för fullt hus hemma i Hässleholm hur många gånger som helst. Det är nu tio år sedan Glenn Åstedt från Tormestorp började kalla sig Glenn Wish och åkte omkring och sjöng Elvis-låtar ensam med sin gitarr. Numera har han ett proffsigt band, med både komp, blås och kör med sig och det är en storslagen show han bjuder på. –  Det är publiken som gör det möjligt. Det är roligt att få sjunga för så många och så länge publiken kommer fortsätter jag, säger Glenn. Just nu är Glenn Wish kanske hetare än någonsin förutom krogshowen och konserterna har han med hjälp av DJ Timo spelat in fyra trendiga mixversion av Moody blue som ska lanseras. Dessutom har Glenn engagerats av ett stort svenskt företag för att spela på dess kontor ute i Europa. Juldagskonserten i Hässleholm omfattade drygt 20 låtar och publiken fick höra en rad Elvispärlor. The New Memphis orchestra under ledning av Anders Liljeqvist skapar en maffig ljudbild. Kören The Harmonizers och körtjejerna Lina Gardelid och Lotta Lagerblad ger Glenn Wish ett härligt stöd och tillsammans låter de mycket bra. Efter tio låtar och lite paus, i vilken det blev både bibelläsning och Amazing grace som saxofonsolo av Per Stihl, dyker så kvällens gästartist upp; Paula Pennsäter. Dansbandssångerskan från Jaegers och Wizex sjunger bland annat duett i Always on my mind med Glenn Wish. Men det märks på publiken att det är för Glenns skull de kommit till Qpoolen. Och de blir inte besvikna, Tormestorps Elvis bjuder på allt från In the getto till Hound dog och Blue Hawaii. När 2000 personer i Qpoolen står upp och klappar efter en timme och 15 minuters spelning får man verkligen säga att de fått valuta för hundralappen inträdet kostade. Bengt-Inge Schölin 044-18 55 63 bengt-inge.scholin @kristianstadsbladet.se

hässleholm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons