Annons

Hässleholm kan få 100 nya jobb

HÄSSLEHOLM. Manpower som är Sveriges största bemanningsföretag har fört diskussioner med Hässleholms kommun om att eventuellt etablera en ny enhet för personaladministration och ekonomi i Hässleholm. Den nya enheten skulle då ha en rikstäckande verksamhet inom bolaget. I inledningsskedet talas om ett 30-tal anställda men den nya enheten skulle sedan behöva ett 100-tal anställda. Hässleholms kommun har hjälpt företaget att hitta lämpliga kontorslokaler.
Hässleholm • Publicerad 7 januari 2001
Det finns lediga kontorslokaler i fastigheten där arbetsförmedlingen i Hässleholm är inrymd vid korsningen Första Avenyen och Vallgatan.
Det finns lediga kontorslokaler i fastigheten där arbetsförmedlingen i Hässleholm är inrymd vid korsningen Första Avenyen och Vallgatan.Foto: Lokaler fixade.

Manpower rekryterar och hyr ut personal, samt driver entreprenader. För att finnas nära både kunder och medarbetare har Manpower kontor över hela landet.

Under 1999 utförde Manpower 2000 rekryteringsuppdrag och omsatte 1,78 miljarder kronor. Manpower har idag kontor i ett 30-tal städer i landet och har cirka 10000 anställda.

Annons

– Det har ännu inte tagits några beslut om en etablering i Hässleholm, det blir först i slutet av januari, säger Manpowers presschef, Bessie Wedholm, som för övrigt inte närmare ville gå in på Manpowers eventuella etableringsplaner i Hässleholm. Vad Kristianstadsbladet erfarit har Manpower fört diskussioner med både Hässleholms kommun och omställningsgruppens kontaktperson, Gunnel Hedman.

Manpower har för avsikt att utveckla sin verksamhet med en rikstäckande enhet för personaladministration och ekonomi.

Hässleholms kommun har förmedlat kontakter när det gäller lämpliga kontorslokaler.

Bland annat har det diskuterats ett övertagande av de kontorslokaler som arbetsförmedlingen i Hässleholm inte längre har behov.

Arbetsförmedlingen som bantat sin verksamhet, kan överlåta tillräckliga kontorsutrymmen så att de 30 personer som Manpower inledningsvis skulle bemanna kontoret med kan få tillräckliga utrymmen.

Enligt ett tidigare besked till Hässleholms kommun skulle Manpowers ledning ha tagit beslut om en eventuell etablering i Hässleholm under mellandagarna, men ledningen har valt att avvakta med sitt ställningstagande till i slutet av januari.

ewe.nilsson@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons