Annons

Invigning av tågdepå blåses av

Det planerades för en stor invigning av den nya supermoderna tågdepån under våren. Nu går nyfikna, entusiaster och specialintresserade miste om tillfället, på grund av coronaviruset. Eventuellt öppnar sig en ny möjlighet i höst.
Hässleholm • Publicerad 2 april 2020
Bygget av nya tågdepån i Kärråkra går mot sitt slut.
Bygget av nya tågdepån i Kärråkra går mot sitt slut.Foto: Tommy Svensson

Planeringen av invigningen av Hässleholmsdepån har pågått under en längre tid. Så sent som för några veckor sedan handlade det om hur man egentligen skulle kunna möta det förmodande stora intresset från allmänheten. Folkhälsomyndigheternas påbud om en maxgräns på 500 församlade kastade grus i invigningsmaskineriet. Nya regler om max 50 personer – med en ovisshet kring nya rekommendationer – innebar att en publik invigning i maj slutgiltigt gick om intet.

Peter Tjörnhagen på Regionfastigheter blickar ut över det som kommer att bli norra Europas modernaste underhållsdepå för tåg.
Peter Tjörnhagen på Regionfastigheter blickar ut över det som kommer att bli norra Europas modernaste underhållsdepå för tåg.Foto: Tommy Svensson

Den inställda invigningen drabbar inte bara allmänheten utan även alla de som bjudits in till en mer formell invigning.

Annons

Det finns ännu inget officiellt beslut, utan det fattas först under fredagen.

Det pågår nu diskussioner om en digital invigning, liksom en pressträff, som ersättning för den inställda invigningen. Det diskuteras även om att allmänheten ska kunna få se depån i höst istället, om restriktionerna från myndigheterna lättas.

Depån är beräknad att driftsättas den 1 december i år.

Andreas LovénSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons