GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jaktvapen stals från bil under pågående jakt

När jaktlaget stod på pass krossade någon en ruta till en av jägarnas bilar och stal två jaktvapen. ”Ovanligt att en sådan stöld inträffar”, säger polisens presstalesperson.
Hässleholm • Publicerad 2 januari 2018
Foto: Pontus Lundahl/TT

Mellan 13.30 och 14-tiden på nyårsafton blev en jägare bestulen på två jaktvapen.

– Det är en kikare och två vapen som stulits, ett kombivapen och ett kulvapen. Vi har inga misstänkta i ärendet i nuläget, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Jaktlaget hade parkerat sina bilar på en åker vid Mellby Gård när stölden inträffade.

– En jägare stod på pass hundra meter från där bilarna var parkerade men han har inte sett något. Man har krossat bakrutan på bilen för att på så sätt tillgripa vapnen. Mig veterligen är det mycket ovanligt att en stöld av det här slaget inträffar.

Var vapnen synliga i bilen?

– Nej, de ska ha varit väl övertäckta och dolda.

Enligt vapenlagen är den som innehar skjutvapen eller ammunition skyldig att ta hand om egendomen och hålla den under sådan uppsikt att det inte finns risk för att någon obehörig kommer åt den. När skjutvapen inte brukas, skall de förvaras i säkerhetsskåp eller i något annat lika säkert förvaringsutrymme. Om man till exempel lämnar vapen i en bil ska vapnet delas och den vitala delen tas med.

– Det är möjligt att man även kollar på hur man har hanterat vapnen i detta fallet, säger Robert Loeffel.

En anmälan om stöld av skjutvapen har upprättats.

Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.