Annons

Kommunanställd misshandlades

Tingsrätten i Hässleholm dömde på tisdagen en 20-årig man från Tyringe till skyddstillsyn och särskild vård för 20-åringens narkotikamissbruk.
Hässleholm • Publicerad 4 december 2002

Det var den 3 juni i år som en kommunanställd stannat sin tjänstebil en lätt lastbil på Södra Kringelvägen i Hässleholm för att laga ett mindre hål i gatan. Under tiden som den kommunanställde utförde sitt jobb hade den 20-åringe knarkpåverkade mannen hoppat in och startat bilen. Den kommunanställde försökte att förhindra honom att köra från platsen. Bland annat försökte han komma åt tändningsnyckeln. 20-åringen gick då till angrepp mot honom med en batteriladdare. Den kommunanställde slogs blodig och föll baklänges från bilen mot kullerstenarna. Han ådrog sig skador i ryggen och förlorade för en stund medvetandet. Två personer som arbetade i närheten kom till undsättning och övermannade den knarkpåverkade 20-åringen. Vid rättegången berättade den åtalade 20-åringen att han inte hade något minne av händelsen på grund av att han var kraftigt påverkad. Han kunde därför varken erkänna eller förneka att han gjort sig skyldig till brotten. Tingsrätten dömde 20-åringen för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott och brott mot knivlagen. Påföljden bestämdes till skyddstillsyn med särskilda föreskrifter att han ska underkasta sig den vård för sitt narkotikaberoende som den lokala kriminalvårdsmyndighetern i samråd med läkare bestämmer. 20-åringen dömdes också att betala ett skadestånd med 10000 kronor för sveda och värk samt 15000 kronor i kränkningsersättning till den kommunanställde som blev misshandlad. Ewe Nilsson 0451-830 50 ewe.nilsson@kristianstadsbladet.se

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons