Annons

Körde in i hus – åtalas

På tisdagen åtalades den 19-åriga kvinna som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt rattfylleri och olovlig körning, sedan hon den 29 juni i år kört in i ett hus i Osby så att skador uppstod i husets yttervägg för cirka 150 000 kronor.
Hässleholm • Publicerad 15 juli 2008

Den 19-åriga kvinnan vistades tillfälligt i Sverige. Den aktuella dagen trodde hon att kompisarna lämnat henne. Hon satte sig därför i den bil som pojkvännen disponerade för att köra till den tillfälliga bostaden i Hästveda trots att hon kände sig kraftigt berusad.

I en utdragen 90 graders sväng där Kvarngatan övergår till Högalidsgatan körde kvinnan rakt fram och kolliderade med en husvägg. Skadorna på huset beräknas till 150 000 kronor men kvinnan klarade sig själv undan med lindriga skador. Vid olyckstillfället hade kvinnan en promillehalt på 1,85.

Åklagaren betecknar brottet som grovt med hänsyn till den höga alkoholkoncentratonen.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons