Annons

Krock med hus gav fängelsedom

Tingsrätten i Hässleholm dömde på onsdagen en 19-årig kvinna från Litauen till en månads fängelse för grovt rattfylleri och olovlig körning.
Hässleholm • Publicerad 16 juli 2008

Kvinnan har suttit häktad sedan den 1 juli och hon ska kvarbli i häkte till straffet är avtjänat eller vinner laga kraft.

Vid rättegången erkände den 19-åriga kvinnan att hon var berusad när hon den 29 juni satte sig i den bil som hennes pojkvän disponerade och körde mot Hästveda där hon tillfälligt bodde.

Annons

Anledningen till att hon tog bilen var att hon trodde att hennes kompisar övergivit henne.

Med en promillehalt på 1,85 var kvinnan ingen lämplig bilförare. I en utdragen 90-graders sväng där Kvarngatan övergår till Högalidsgatan inne i Osby körde kvinnan rakt fram och kolliderade med en hus. Skadorna på husväggen blev omfattande och reparationskostnaderna beräknas till 150 000 kronor.

Själv klarade sig kvinnan undan olyckan med lindriga skador.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons