Annons

Kvalitetsmätning i Hässleholm

Det finns inga problem med otrygghet, mobbning, våld, rasism eller ojämlikhet mellan könen inom vuxenutbildningen i Hässleholm. Däremot är eleverna inte lika nöjda med hur man kan påverka sitt skolarbetet.
Hässleholm • Publicerad 9 augusti 2009

Det framgår av den kvalitetsredovisning som förvaltningen arbetsmarknad & kompetensutveckling är skyldig att upprätta varje år. Kvalitetsredovisningen skall innehålla en bedömning av i vilken utsträckning de nationella målen uppnåtts, och redogörelse för vilka åtgärder vi tänker vidta för ökad måluppfyllelse. Det skriver förvaltningschefen Curt-Erik Karlsson och utvecklingsledaren Sven-Olof Hoberg i ett tjänsteutlåtande.

En enkätundersökning genomfördes i fjor bland personalen på komvux och T4Vux samt blad eleverna på komvux gymnasieutbildningar. Eleverna på T4Vux deltog inte i undersökningen på grund av att deras kunskaper i svenska inte ansågs tillräckliga. 134 elever besparade enkäten. De tre påstående som behandlade problemområdena som mobbning, otrygghet och våld fick värden mellan 4,5-4,7 på den femgradiga skala. Resultat blev 4,7 på påståendet "män och kvinnor får samma chans att visa vad de kan i skolan".

Annons

Lägst resultat har eleverna lämnat på två påståenden om sin möjlighet att påverka och ta ansvar för vilka arbetsformer/utvärdringsformer som används i de olika kurserna. Här låg värdena på 3,3 och 3,2. I övrigt var de nöjda med samarbetet med personalen som de anser tydliga- Det genomsnittliga värdet för alla påståenden hamnade på 4,1, vilket anses mycket bra. Bland personalen besvarades enkäten av 29 personer. De lämnade enkätens högsta medelvärde, – 4,8 – på påståendet om de anser sig ha tillräcklig utbildning för att klara arbetsuppgifterna, och 4,7 om förtroendet för sin ledning. De är nöjd med sitt inflytande, att det råder jämställdhet och är delvis anledningen till de höga värdena.

Lägsta värdet – 3,9 – lämnade personalen om man var nöjd med arbetsmiljön. På den avslutade helhetsbedömningen av den sammantagna arbetssituationen efter hur nöjd man är, blev värdet 4,5. Det anses också mycket bra.

Jan-Tuve Truedsson 044-18 55 80
Jan-Tuve Truedsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons