Lastbil har kört in i viadukt – skalade av taket

En lastbil har körde strax efter 19-tiden på onsdagen in i viadukten mellan Maxi och Coop i Hässleholm, Norra Kringelvägen. Inga personskador rapporteras enligt polisens ledningscentral.
Hässleholm • Publicerad 4 september 2019

Larmet om trafikolyckan på Norra Kringelvägen i Hässleholm inkom klockan 19.18 på onsdagen.

– Det är en lastbil som kört in i viadukten, säger Patric Fors vid polisens ledningscentral. Det är inga personskador, vad jag kan se.

– Man har försökt köra under en för låg viadukt och skalat av taket på en mindre lastbil, berättar Magnus Carlsson, yttre befäl vid räddningstjänsten, Hässleholm.

Viadukten har flera gånger förut drabbats av att för höga fordon försökt köra under den.

– Det har hänt innan och då hänger det ändå varningsskyltar vid viadukten som de slagit i men sedan kört vidare, säger Carlsson.

Polisen hade lämnat platsen vid 20-tiden. Några uppgifter om misstanke om brott fanns då inte inrapporterade till ledningscentralen.

I samband med olyckan blev det tillfälligt stopp i trafiken, men räddningstjänsten behövde inte göra någon större insats på plats då själva fordonet i sig, förutom taket, ska ha klarat sig i manövrerbart skick.

Sigrid NurboSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.