Annons

Lions graninsamling slog rekord

Hässleholm • Publicerad 11 januari 2004
Jan Ahlin var en av de Lionsmedlemmar i Hässleholm som samlade in begagnade julgranar.BILD: BOSSE NILSSON
Jan Ahlin var en av de Lionsmedlemmar i Hässleholm som samlade in begagnade julgranar.BILD: BOSSE NILSSONFoto: 

HÄSSLEHOLM. Det blev det bästa resultatet någonsin–36450 kronor och cirka tre och ett halvt tusen mer än i fjor.

Bert Wåhlin, ansvarig för Lions Club Hässleholms julgransinsamling, är nöjd med söndagens resultat då ett 40-tal lion samlade in begagnade granar och sålde pins.

Annons

– Vi var sex grupper som dammsög Hässleholm och Stoby under fem– sex timmar. Utvidgningen till Stoby var nytt för i år. Mitt i centrum knackade vi dock inte dörr. Där hade vi i stället folk på Stortorget som tog emot granar och tjugor.

– Folk är otroligt givmilda. Vi fick tjugor även om folk inte hade granar eller fick pins. Julgransinsamlingen är en aktivitet som klubben hållit på med i tio-femton års tid och den har blivit populär. De hopsamlade granarna lämnar vi på värmeverket.

Bert Wåhlin berättar att inkomsterna från pinsförsäljningen går oavkortat till kampen mot droger. Till exempel ger vi bidrag till drogfria diskon för ungdomar, säger han.

– Pengarna för granarna används också till lokala ändamål. Dels till rent humanitära insatser men också som musikstipendier och ungdomsledarstipendium. Här vill jag också trycka på att de som har ett hjälpbehov inte ska dra sig för att kontakta Lions för det är det vår organisation är till för; hjälpa medmänniskor.

– Lionsklubben som verkar i centralorten (det finns också klubbar ute i de andra kommundelarna) startade på 1950-talet, har en aktiv roll i det lokala hjälparbetet. I dag är vi cirka 45-50 aktiva medlemmar.

Bert Wåhlin berättar att det enda smolket under söndagens insamlingsarbete var att ett par grabbar i 13-14-årsåldern gick före och vittjade granar som satt ut i förväg med en tjuga i.

– Deras företagsamhet uppmärksammande av en person, som följde efter dem och vi fick tag på de skyldiga. Händelsen som inträffade ute på Läredaområdet kommer att polisanmälas. Vi måste det för annars ger det fel signaler.

Jan-Tuve Truedsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons