Annons

Manpowers etablering kan vara i fara

HÄSSLEHOLM. Hässleholms möjligheter att få ett nytt Manpowerföretag till kommunen tycks ha minskat. Norrlandskommuner som kan erbjuda etableringsstöd kan vara mera lockande.
Hässleholm • Publicerad 23 januari 2001

Manpower, som är Sveriges största bemanningsföretag, har fört diskussioner med Hässleholms kommun om att etablera en helt ny enhet för personaladministration och ekonomi.

Den nya enheten skulle ha en rikstäckande verksamhet inom bolaget och i inledningsskedet sysselsätta 30 personer, för att sedan komma upp i en personalstyrka på cirka 100 anställda.

Annons

Men trots att kommunen bland annat hjälpte till att hitta lämpliga kontorslokaler i Hässleholms centrum, så verkar det nu som om intresset för Hässleholm som etableringsort har svalnat.

Något beslut är inte taget, men norrlandskommuner som kan erbjuda etableringsstöd kan vara mera vara mer lockande.

–Det har ännu inte tagits något beslut om en lokalisering i Hässleholm. Vi har 20-25 olika orter att välja mellan. Det kan dröja månader innan det tas beslut, eftersom det tar tid att göra olika utvärderingar, säger Manpowers presschef Bessie Wedholm.

–Det finns strukturfonder för den typ av jobb som Manpower skapar i det nya företaget, därför kan norrlandskommuner gå in och erbjuda etableringsstöd, säger Gunnel Hedman som är omställningsgruppens kontaktperson med Hässleholm.

Gunnel Hedman betonar samtidigt att det inte varit ett fall för omställningsgruppen. Omställningsgruppen jobbar med att hitta statliga ersättningsjobb till Hässleholms kommun som är en av nedläggningsdrabbade garnisonsorterna.

Hässleholms kommun lovades 215 statliga ersättningsjobb i samband med garnisonsnedläggelsen. Hittills har kommunen fått 25 nya jobb till den nya inskrivningsmyndigheten som förlats till tingsrätten, plus de 100-150 jobb som kan skapas genom Apoteksbolagets etablering i Hässleholm.

–Jag har fått uppgifter om att Apoteksbolaget har planer på att starta verksamhet i Hässleholm tidigare än beräknat, säger Gunnel Hedman.

Möjligen kan Apoteksbolaget starta viss verksamhet i Hässleholm redan i slutet av året eller början av nästa år.

ewe.nilsson

@kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons