Annons

Medicinstudent får 58 500

Det blev medicine studerande 27-årige Magnus Persson bördig från Hässleholm som får årets Bertil Stensson stipendium för medicinstuderande med anknytning till Hässleholms kommun.
Hässleholm • Publicerad 3 januari 2004

Årets stipendium är på 58500 kronor. Någon sökande till teologistipendiet fanns inte i år.

Det var efter en samlad bedömning av studieresultat, motiveringar och särskilda skäl, som de sökande åberopat, som stipendienämnden bestående av professorn och dekanus vid Centrum för teologi och religionsvetenskap Bengt Holmberg, professorn och dekanus vid medicinska fakulteten Jan Nilsson, lagmannen vid Hässleholms tingsrätt Jörn Jacobsson samt kyrkoherden i Vinslövs pastorat Christer Frostensson beslutat att utdela åtret medicinstipendium till Magnus Persson som numera är bosatt i Lund. Magnus Persson har avverkat sin åttonde termin och är slutet av sina medicinstudier.

Annons

Utdelningen från Stiftelsen Bertil Stenssons universitetsfond sker årligen i samband med tingspredikan i Hässleholm.

Årligen ska det utdelas ett stipendium till medicinstuderande och ett till teologistuderande. Fonden är resultatet av en donation som småbrukaren Bertil Stensson i Sörby utanför Vinslöv lämnade efter sig.

Bertil Stensson var ogift och hade inga barn. Därför bestämde han sig för att hans kvarlåtenskap skulle placeras i en fond. Fondens ursprungsbelopp blev cirka 850000 kronor och avkastningen från fonden ska varje år delas lika mellan en teologie och en medicine studerande som visat goda studieresultat och har anknytning till Hässleholms kommun.

I samband med fjolårets tingspredikan fick då medicinstuderande Jesper Johnsson och teologistuderande Helen Görthz vardera 71200 kronor. Årets stipendiesumma är 58500 kronor, men eftersom det inte fanns någon sökande till teologistipendiet så blir inte hela fjolårets avkastning utdelad.

Ewe Nilsson

0451-830 50

ewe.nilsson@kristianstadsbladet.se

Hässleholm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons